[2024-10-16]

Vi vill rikta ett stort tack till Emil Lund som vid fredagens seminarium delade med sig av de omfattande analyser man tagit fram av den händelse som Emil beskriver som ”Det perfekta brandtillbudet”, och lyfte en rad aspekter som för regionen tidigare varit okända.

Ett plötsligt elfel i kulvertarna under akutmottagningen satte under mellandagarna sjukhusets brandskyddsrutiner på prov. Utöver stor rökbildning slogs även strömförsörjningen ut. Byggnadstekniskt fungerade det mesta enligt plan, men incidenten blottade en rad organisatoriska utmaningar som säkerhetsavdelningen på Region Halland nu vill få upp på agendan.

Medlemmar i Kunskapsnätverket har tillgång till presentationen och en inspelning av seminariet i Säker Vårdmiljös kunskapsbank.

Nästa seminarium äger rum den 8 november. Då kommer Hans Katrin från Region Dalarna hålla i seminariet ”Att tänka bortom rutinerna”.

Seminarierna i kunskapsnätverket BRAND sker digitalt, alltid på en fredag 09:30-10:30. Kunskapsnätverket är öppet för dig som arbetar med arbetsmiljö och säkerhet i Vårdsverige. Medlemskapet är kostnadsfritt.

Ansök här

Kommande seminarier:
8/11 – Att tänka bortom rutinerna
29/11 – Delat ansvar är inget ansvar: Nya perspektiv på ansvarsfrågan