[2024-01-18]

Nu är vi tillbaka med ett nytt, späckat seminarieprogram fyllt av kunskap, erfarenheter och insikter! Under vårenbjuder vi in till fyra seminarieträffar och det är ett spännande och varierande program vi har att erbjuda!  

9 februari är det premiär! Då kommer Säkerhetssamordnare Carl Emilsson och berättar om branden på Helsingborgs lasarett i somras, det efterföljande analysarbetet och viktiga lärdomar. Missa inte det!

Läs mer om programmet nedan och se till att ni inte blir dubbelbokade.  

 

Seminarierna sker digitalt, alltid på en fredag 09:30-10:30. Här finns möjlighet att ställa frågor. Medlemmar i kunskapsnätverket kommer att få kalenderinbjudningar till de enskilda seminarierna.  

Bjud också in en kollega eller vän till Kunskapsnätverk Brand. Genom att dela länken ser du till att även den personen blir inbjuden till vårens samtliga seminarier.  

Gå med här

Medlemskapet är gratis!  

 

I nätverket kan vi tillsammans arbeta för att stärka säkerheten genom att driva frågor, skapa debatt och utveckla gemensamma krav och riktlinjer.   

 

 

Vårens program 2024: 

9/2
Lärdomar från en patientinducerad sjukhusbrand: Helsingborg

1 juni 2023 utbröt en brand på Medicinavdelning akut (MAVA) på Helsingborgs lasarett. Ingen patient kom till skada men patienter och personal på avdelningen evakuerades och sjukhuset gick upp i katastrofläge. Säkerhetssamordnare Carl Emilsson berättar om branden, det efterföljande analysarbetet och viktiga lärdomar.

Carl Emilsson, Säkerhetssamordnare (Helsingborgs lasarett)

8/3
Under planering

5/4
Avfallshantering av tomma handspritsbehållare: en utmaning

Lagkraven ur brandsynpunkt är tydliga när det gäller avfallshantering av behållare som innehållit brandfarlig vara. Men om vi tittar på andra lagstiftningar såsom miljö och arbetsmiljö blir det snabbt klurigt och dyrt. Vilka åtgärder måste vi vidta för att nå laguppfyllnad? Marika Håkander bjuder in till ett angeläget seminarium kring en fråga som inte är helt enkel.

Marika Håkander, Regional brandskyddsstrateg (Region Skåne)

3/5
Tillsyn enligt Lag om skydd mot olyckor: en uppdatering

Brandingenjör Robin Karlsson går igenom och uppdaterar oss kring tillsyn enligt Lag om olyckor. Vad betyder det för oss i verksamheten och hur kan vi förbättra det systematiska brandskyddsarbetet?

Robin Karlsson, Sakkunnig inom brandskydd och Brandingenjör (VGR)

Vårens seminarieprogram är framtaget tillsammans med programgruppen som består av: 

Pernilla Ekström, Säkerhetsstrateg, Västra Götalandsregionen​
Gabriel Podkanski, Säkerhetshandläggare, Region Stockholm​
Magnus Åkesson, Säkerhetsstrateg, Region Kronoberg​