[2023-06-22]

I höst är vi tillbaka med ett nytt, späckat seminarieprogram fyllt av kunskap, erfarenheter och insikter! Seminarieprogrammet för Kunskapsnätverk Brand är klart och vi bjuder in till fyra seminarieträffar under hösten!

8 september är det premiär och då kommer Peter Alverman, Säkerhetschef på Sahlgrenska Universitetssjukhuset, dela med sig av erfarenheter, insikter och en och annan anekdot under seminariet ”En säkerhetschefs memoarer”.

Seminarierna sker digitalt, alltid på en fredag 09:30-10:30. Här finns möjlighet att ställa frågor. Medlemmar i kunskapsnätverket kommer att få kalenderinbjudningar till de enskilda seminarierna.

Gå med in kunskapsnätverket idag så blir du inbjuden till samtliga seminarier. Medlemskapet är gratis!
Bli medlem här!

I nätverket kan vi tillsammans arbeta för att stärka säkerheten genom att driva frågor, skapa debatt och utveckla gemensamma krav och riktlinjer.

 

Höstens program 2023

8 september 09:30
En säkerhetschefs memoarer
Peter Alverman delar här med sig av erfarenheter, insikter och en och annan anekdot från en lång och händelserik karriär som säkerhetschef inom Västra Götalandsregionen.
Peter Alverman, Säkerhetschef, Sahlgrenska Universitetssjukhuset

6 oktober 09:30
Hur fungerar vårt brandskydd över tid?
Det sker förändringar både i verksamheten och i våra lokaler. Men vad händer med brandskyddet? Hänger brandskyddet med i tiden? Brandskyddskonsult Peter Olsson navigerar oss rätt i ett angeläget och viktigt ämne.
Peter Olsson, PO Brandskyddskonsult AB

10 november 09:30
Hur agerar vi vid en större händelse?
Det rådande världsläget gör att vi behöver vidga riskbegreppen. Vet ni vad ni ska göra om ni måste evakuera? I Region Sörmland har man genomgått samverkande övningar kring evakueringsplanen och berättar här om insikter utifrån samarbetet mellan Säkerhetsenheten och Krisberedskapsstaben.
Annica Hagberg (Säkerhetsenheten) & Martin Ljungström & Jörgen Lifvakt (Krisberedskapsstaben), Region Sörmland

1 december 09:30
Myter om det byggnadstekniska brandskyddet
Var börjar egentligen brandskyddsansvaret i en livsviktig verksamhet? I en organisation med uppdelat brandskyddsansvar på olika förvaltningar och bolag finns det stora risker att man ej når upp till ett skäligt brandskydd. Tobias Thryséns delar med sig av tankar och erfarenheter och kanske dödar en och annan myt kring det byggnadstekniska brandskyddet.
Tobias Thrysén, Brandingenjör, Brandskyddsföreningen

Höstens seminarieprogram är framtaget tillsammans med programgruppen som består av:

Pernilla Ekström, säkerhetsstrateg, Västra Götalandsregionen
Annica Hagberg, säkerhetshandläggare, Region Sörmland
Alexander Karlsson, brandskyddsstrateg, Region Dalarna
Gabriel Podkanski, säkerhetshandläggare, Region Stockholm
Peter Olsson, PO Brandskyddskonsult AB